O nasMag. Jani Prgić vodi Center MI in je mediator, Certified Positive Discipline Trainer, NLP Trener in NLP Coach. Usposabljanje za trenerja NLP je zaključil v Veliki Britaniji in je član mednarodne zveze INLPTA. Zaključil je tudi usposabljanje s področja uporabe NLP v terapevtske namene, in sicer ima zaključeno stopnjo Advanced Master Practitioner ter licenco za usposabljanje iz tehnike Memory Re-Solution za delo na časovni črti (Time Line). Uporabo NLP v terapevtske in svetovalne namene pa je nadgradil tudi z usposabljanjem za kliničnega hipnoterapevta. Poleg nevrolingvističnega programiranja intenzivno deluje še na področju mediacije in Pozitivne Discipline po načelih adlerijanske psihoterapije, kjer je dosegel stopnjo CPDT, Certified Positive Discipline Trainer.  Je usposobljen mediator za vse spore in avtor številnih gradiv in priročnikov s področja mediacije. Prav tako je zaključil tudi usposabljanje iz realitetne terapije (William Glasser Institute). Zaradi želje po interdisciplinarnem povezovanju različnih pristopov in veščin za delo z ljudmi je mag. Jani Prgić formalno izobrazbo po zaključenem študiju slovenskega jezika in književnosti nadaljeval še na Fakulteti za socialno delo, smer socialno delo z mladimi, obe formalni univerzitetni izobrazbi pa je nadgradil s podiplomskim študijem socialne pedagogike, kjer je magistriral iz šolske in vrstniške mediacije. 

Mag. Jani Prgić izvaja izobraževanja po mednarodnih standardih ter skupinska in individualna svetovanja, coaching ter mediacijo. Poleg tega vodi tudi delavnice na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije. Ker ga pri njegovem delu že dobrih 17 let izjemno zanima uvedba praktičnih strategij za izboljšanje učenja, vodenja skupine, upravljanja s težavami v procesu učenja in poučevanja, je svoja znanja s študijem v tujini nadgradil z različnimi metodologijami za delo z ljudmi. Tako je razvil ter nadgradil številne učinkovite programe za delo v skupinah in v razredih, kot so razvijanje skupinske dinamike, uporaba igre pri razvijanju optimalnih pogojev za delo v skupini, uporaba igre v terapevtske namene, upravljanje s »težavnimi« učenci in danes zelo znan program Življenje nad črto, ki je postal v zadnjih letih samostojen program.


  Poleg opravljenih usposabljanj NLP Praktik, NLP Mojster Praktik, NLP Trener in NLP Coach je mag. Jani Prgić opravil usposabljanje s področja New Code NLP in International Coach Certification pri soustanovitelju NLP dr. Johnu Grinderju.
Sodeloval je tudi s trenerji, kot so Michael Carroll, Carmen Bostic St Claire, dr. Susi Strang, Craig Wood…

dr. John Grinder
International Coaching Certification with New Code NLP, dr. John Grinder
Pri svojem delu sodelujemo z različnimi mednarodno priznanimi strokovnjaki in inštitucijami.

Sodelavci


Mag. Zvonka Kladnik

Po študiju na Univerzi v Mariboru, smer biologija in kemija, je Zvonka Kladnik magistrirala na Primorski univerzi iz »Vodenja v izobraževanju«. 

Leta 2010 je uspešno zaključila usposabljanje za šolskega mediatorja in vse od takrat uvaja mediacijo v šoli ter usposablja tudi učence vrstniške mediatorje. Sodelovala je tudi pri organizaciji in strokovnem delu na Mednarodni konferenci Šolska in vrstniška mediacija, 2011 in vodila inovativni projekt »Učenci vodijo šolo za starše«. Obenem je aktivno sodelovala na mednarodni konferenci OSCE v Skopju (oktober 2012) z referatom »Uvajanje mediacije v šole«. Vrsto let že vodi mladinske tabore na področju pridobivanja socialnih in komunikacijskih kompetenc. Poleg tega vodi učence po načelih pozitivne discipline ter uvaja v pouk tudi nevrolingvistično programiranje. Mag. Zvonka Kladnik pri Svetovalno-izobraževalnem centru MI sodeluje pri izvajanju mediacije in različnih delavnic za učitelje ter skrbi za organizacijo večjih izobraževalnih dogodkov.
 Simona Kučer in Mateja Ramšak

 

Simona in Mateja sodelujeta z našim centrom pri izvajanju individualne in skupinske psihoterapije.  Po študiju Propedevtike na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani sta nadaljevali štiriletno specializacijo gestalt psihoterapije na Inštitutu GITA, akreditiranem inštitutu Evropske zveze za gestalt terapijo EAGT in Evropske zveze za psihoterapijo EAP. Obe imata večletne izkušnje s psihoterapijo za odrasle in mladostnike. Sta članici Slovenskega društva za gestalt terapijo SLOGES ter Slovenske krovne zveze za psihoterapijo SKZP. Več o poteku psihoterapije najdete na podstrani »Pomoč v stiski«.

   

CRU Institute


Nancy Kaplan, MSW, direktorica Inštituta CRU, je razvila programa Reševanje konfliktov (Conflict Manager) in Vrstniška mediacija (Peer Mediation) ter pripadajoča gradiva za usposabljanje. Nancy Kaplan deluje kot terapevtka in mediatorka že več kot trideset let. Trenutno je sopredsednica sektorja za izobraževanje pri Združenju za razreševanje konfliktov (Association for Conflict Resolution), v preteklosti pa je bila tudi članica odbora Akademije družinskih mediatorjev (Academy of Family Mediators). 


Deanna Beth Morris, MSW, programska direktorica in vodja usposabljanja na Inštitutu CRU, ima že več kot 20 let izkušenj z delom z otroki in mladino. Vsak mesec preživi en teden v ustanovi za mladino na Jamajki (na Karibskih otokih), kjer nudi individualno in skupinsko svetovanje ogroženim otrokom in mladim. Deanna je prav tako dejavna na področju dela z biološkimi in krušnimi starši v okviru organizacije za zagotavljanje trajne in stabilne družine za otroke. 


School Mediation Associates


Richard Cohen je ustanovitelj in direktor School Mediation Associates, ki deluje že od leta 1984. Richard izvaja treninge s področja mediacije, reševanja konfliktov, vodenja kriznih pogovorov, pogajanja in preprečevanja nasilja. Je avtor knjižnih uspešnic Students Resolving Conflict: Peer Mediation in Schools in The School Mediator's Field Guide: Prejudice, Sewual Harassment, Large Groups and other Daily Challenges. Služboval je tudi kot Senior Adjunct Professor na univerzi v Massachussetsu in na Cambridbe College. Je dobitnik nagrade The Association for Conflict Resolution's William Kreidler Award.    

                                                     


Sound Discipline in Positive Discipline Association


Jody McVittie, MD, je izvršna direktorica in soustanoviteljica Sound Discipline. Po končanem študiju na Stanford University in Case Western Reserve University je delala vrsto let kot zdravnica splošne medicine. Kot mati treh otrok pa se je kasneje povsem posvetila delu z otroki in starši. Tako je postala vodilna trenerka v zvezi Positive Discipline Association in je soavtorica številnih gradiv s področja vzgoje.  Prisluhnite oddaji na Radiu Celje na temo nevrolingvističnega programiranja (NLP), pozitivne discipline in psihološkega modela Življenje nad črto/Tanka črta odgovornosti.

Gost je bil mag. Jani Prgić. Za poslušanje oddaje klikni na fotografijo.  Mag. Jani Prgić, gost v oddaji Razred zase na temo mediacije, šolske mediacije, vrstniške mediacije, reševanja konfliktov in izboljšanja medosebnih odnosov. Jani pri svojem delu uporablja NLP (nevrolingvistično programiranje), pozitivno disciplino in ostale pristope. Za ogled oddaje klikni na fotografijo.Tukaj si lahjko ogledate posnetek polnočnega kluba: MEDIACIJA - ZMAGA ZA VSE


Konec šolskega leta je po navadi čas, ko se celo najbolj potrpežljivi straši sprašujejo, ali in kako bi se lahko pritožili v šoli, da bi pomagali svojemu otroku izboljšati kakšno oceno in število zbranih točk. Malokdo pa ve, da po slovenskih šolah že nekaj let delujejo šolski mediatorji. Od sredine junija bo poskus mediacije obvezen tudi na sodišču. V gospodarstvu je tovrstno reševanje sporov že dolgo uveljavljeno. Kaj je mediacija in kaj nam prinaša? O tem se bo Vida Petrovčič pogovarjala s Katarino Prebil, Metko Penko Natlačen, Suzano Kosec in z Janijem Prgičem.

Vir: rtvslo.si
 Svetovalno-izobraževalni center MI združuje svetovalno delo in izobraževanja za podjetja, šole in druge organizacije. Naš glavni namen je posredovati uporabna znanja in veščine svojim uporabnikom, da bi le-ti dvignili kakovost svojega dela in življenja ter poskrbeli tako za strokovno kot osebnostno rast. Izobraževalni programi združujejo različna področja, same metode in strategije pa so preizkušene v praksi. Vsi programi, ki jih izvajamo so mednarodno potrjeni.