KAJ JE KINESTHETIC LIFE™?


Poslanstvo gibanja Kinesthetic Life je Življenje nad črto, tako da zagotovimo pisalne mize, ki so namenjene stanju – kinestetične mize, šoloobveznim otrokom za spopadanje z epidemijo sedentarnih življenjskih slogov in neaktivnostjo ter za boljše odražanje izobraževalnih ciljev 21. stoletja.


 


Projekt je sestavljen iz dveh delov:


1. Strokovno usposabljanje učiteljev s področja kinestetike v razredu (»poučevanje kompatibilno z delovanjem možganov in poučevanje/učenje skozi gibanje« - Kinesthetic Life™) za vse učitelje od 1. Razreda OŠ do konca srednje šole.

 

2. Oprema učilnic s kinestetičnimi mizami. Kinestetične mize so pisalne mize, namenjene stanju in gibanju v razredu, kar je neposreden prenos spoznanj nevroznanosti in delovanja možganov v razred. Otroci rabijo gibanje, če se hočejo učiti!

 
 


OTROCI RABIJO GIBANJE, ČE SE HOČEJO UČITI

MOŽGANI po mirnem in tihem sedenju

 MOŽGANI po 20-minutnem sprehodu


Septembra 2014, je revija Pediatrics objavila raziskavo, ki je ugotovila, da so otroci, ki so bili deležni redne fizične dejavnosti, izkazali pomemben napredek pri kognitivnih sposobnostih in delovanju možganov.

Druga študija je odkrila, da je 12-tedenski vadbeni program izboljšal rezultate matematičnih in bralnih preizkusov pri vseh otrocih, predvsem pa pri tistih z znaki ADHD.


 

 

External link opens in new tab or window

 


 

Kako nas sedeči šoljski sistem in službe spreminjajo v invalide


External link opens in new tab or window